Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Рами Киуан донесе втора победа за България на Европейското по бокс за мъже и жени до 22 години

[post-views]
Рами Киуан донесе втора победа за България на Европейското по бокс за мъже и жени до 22 години

Красимира Димитрова
Красимира Димитрова

Красимира Димитрова донесе втори медал за родната борба от европейското за кадети в Самоков. Националката взе отличието в категория до 43 кг, като в малкия финал за бронза надделя над туркинята Еда Ерсой с 4:3. В ъгъла на българката беше петкратната световна и 6 пъти европейска шампионка Станка Златева. Ден по-рано Сали Салиев се окичи със сребро в категория до 92 кг в свободния стил.

Рами Киуан донесе втора българска победа в първия ден на европейското първенство по бокс за мъже и жени до 22 години в Розето, Италия. Родният национал при 75-килограмовите преодоля в изключително тежък двубой представителя на Беларус Вячеслав Вишневски.

Рами Киуан

Българинът стигна до успех с 3:2 съдийски гласа, като победителят бе определен в последния, трети рунд.

Срещата премина много оспорвано, като Рами хвърли всички сили, за да се поздрави с победата. На ринга буквално прехвърчаха искри, като съдията наложи и по една наказателна точка на двамата във втория рунд. Белорусинът често прекрачваше прага на чистия бокс, а това бе отразено в картите, като съдиите край ринга отчетоха по-умелите действия на Киуан. Победата го изпрати на осминафинал срещу поставения под номер четири в схемата хърватин Габриел Веочич.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани