Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Белгия надигра с 2:1 Дания във втория си мач от група в на Евро 2020

[post-views]
Белгия надигра с 2:1 Дания във втория си мач от група в на Евро 2020

Белгия успя да стигне до обрат и спечели с 2:1 срещу Дания във втория си мач от група В на Евро 2020. Двубоят се изигра на стадион „Паркен“ в датската столица Копенхаген.

Домакините влязоха в мача изключително мотивирани след кошмарния инцидент с Кристиан Ериксен, който колабира по време на мача с Финландия (0:1). Полузащитникът на Интер продължава възстановяването си в местна болница.

Дания изигра изключително първо полувреме, в което тотално надигра звездната белгийска селекция. „Червения динамит“ поведе още във 2-рата минута с гол на Юсуф Поулсен, но пропусна да удвои аванса си.Всичко се промени в началото на втората част, когато на терена се появиха Кевин де Бройне и Еден Азар. Звездата на Манчестър Сити асистира за изравнителния гол на Торган Азар и вкара второто попадение в мрежата на Каспер Шмайхел за крайното 2:1. Де Бройне записа осма асистенция на голям турнир, а нито един друг европеец няма повече. Съотборникът му Еден Азар също е с осем.

След успеха Белгия е едноличен лидер в група „B“ с 6 точки и си подсигури участието в елиминационната фаза на надпреварата. Второто място делят тимовете на Русия и Финландия с 3 точки, а последен остава Дания с 0 точки, но все още има шансове за продължаване, ако победи Русия в последния си мач от груповата фаза.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани