Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Заради вариант Делта Лисабон под блокада, Русия удължи извънредното положение

[post-views]
В Бразилия броят на жертвите на COVID-19 надхвърли 22 хиляди души

Ново затягане на противоепидемичните мерки в Европа. Заради бързото разпространяване на вариант Делта на Ковид-19 португалското правителство затвори за уикенда столицата Лисабон. Русия също затегна мерките заради скок на заразените.

Поредната блокада. От днес до понеделник никой няма да може да влиза или напуска Лисабон. Придвижването вътре в града също е ограничено.  Според правителството мярката е необходима за се ограничи до минимум разпространяването на инфекцията. Рестрикции са обявени в още няколко португалски области, където е отчетен висок ръст на заболелите.

Здравната ситуация се влоши чувствително от миналата седмица.

Тревожна остава ситуацията с коронавирусната инфекция и в Русия. За първи път от началото на пандемията, в Москва за последните 24 часа бяха регистрирани рекордните 9000 положителни проби, което с 46 процента повече от предходния ден.

Това принуди властите не само да удължат, но и да затегнат противоепидемичните мерки до 29 юни, което включва, затварянето на нощните заведения, както и местата за хранене и детски площадки в моловете и парковете.

Забрана има и за повеждането на масови мероприятия с над хиляда души. Според властите най-вероятната причина за скока на новините случаи е индийският щам, вече известен като Делта.

В Санкт Петербург, който е един от градовете домакини европейското първенство, се очаква да бъдат затворени т.нар фен зони.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани