Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Заради дезинформация САЩ блокира десетки ирански новинарски сайтове

[post-views]
САЩ са деактивирали китайска хакерска мрежа, насочена към критична инфраструктура

САЩ блокираха достъпа до голям брой новинарските сайтове, свързани пряко или косвено с Иран, заради разпространяването на дезинформация. Сред засегнатите са иранската държавна телевизия Прес ТВ, както и основният новинарски сайт на подкрепяните от Иран милиции в Йемен.

САЩ обявиха, че са блокирали 33 новинарски сайта, като решението е било взето от ФБР и от министерството на икономиката. Вашингтон посочва като основна причина за действията си, разпространяването на фалшиви новини и дезинформация, с цел да обслужват интересите на режим в Техеран.

Наказателните мерки идват в деликатен момент в американско-иранските отношения, които през последните години бяха обтегнати, след решението на Вашингтон да се изтегли от споразумението за ядрената програма на Техеран.

Според анализатори, с действията си САЩ изпрашат ясно послание към Иран, след избирането на иранския президент – Ебрахим Раиси, който като отявлен критик на запада, предупреди, че е готов да се изтегли от ядрените преговори между Иран и великите сили за ядрената програма на страната му.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани