Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Хърватия победи Шотландия и се класира за осминафиналите на Евро 2020

[post-views]
Хърватия победи Шотландия и се класира за осминафиналите на Евро 2020

Световният вицешампион Хърватия се класира за осминафиналите на Евро 2020, след като в последния си мач от група „D“ победи с 3:1 Шотландия. По този начин играчите на Златко Далич записаха първа победа в турнира и събраха общо 4 точки, с които заеха второ място в класирането. Шотландия пък отпада от европейското първенство само с една спечелена точка. Никола Влашич през първото полувреме и Лука Модрич и Иван Перишич през второто донесоха ценния успех на тима на Хърватия, който в следващия кръг ще им осигури мач със завършилия на второ място в група „Е“. Срещата ще се играе на 28 юни, понеделник, на стадион „Паркен“ в датската столица Копенхаген.

Шотландия завършва на последното четвърто място в група „D“, като малка утеха за феновете на „гайдарите“ е, че успяха да видят първия гол на страната си на голям футболен форум от 1998 година насам. Негов автор стана Калъм МакГрегър, който вдигна на крака близо 10 000 души по трибуните на „Хемпдън Парк“ в Глазгоу. Така Хърватия се класира за осминафиналите.

Капитанът на Хърватия Лука Модрич беше избран за играч на мача и записа втори рекорд. Полузащитникът на Реал стана най-възрастният автор на попадение за Хърватия на европейски първенства – 35 години и 286 дни.  Любопитното е, че Модрич все още е записан и като най-младият автор на гол за “ватрените” на еврофинали. Той вкарва във вратата на Австрия на Евро 2008, когато бе на 22 години и 273 дни.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани