Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Трагедията в Маями – властите издирват 99 души от срутилата се жилищна сграда

[post-views]
Трагедията в Маями – властите издирват 99 души от срутилата се жилищна сграда

В САЩ продължават операциите по издирването на оцелели от развалините на частично срутилата се 12 етажна жилищна сграда край град Маями, щата Флорида. До този момент е потвърден един смъртен случай, но властите се опасяват, че броят на загиналите може да се увеличи чувствително, защото близо 100 души остават в неизвестност.

Спасителните екипи се надпреварват с времето в опит да намерят колкото се може повече оцелели. До този момент от развалините са извадени 35 души, но властите имат опасения, че мащабите на трагедията могат да се окажат много по-големи.

По данни на властите 99 души остават в неизвестност, като за 20 от тях се съобщава, че са граждани от Латинска Америка.

Николас Фернадез:

„Не спираме да им звъним на телефоните, за да могат спасителни екипи евентуално да чуят мелодиите им и по лесно да ги намерят. За жалост усилията ни за сега не дават резултат и единственото, което ни остава е да чакаме.“

Ден след трагедията никой не се ангажира да посочи евентуалната причина довела до срутването на сградата. Комплексът е построен през 80-те години на миналия век като в момента на трагедията са извършвани козметични ремонти дейност по покрива.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани