Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Италия се измъчи с Австрия, но се класира след 2:1

[post-views]
Италия  победи с 2:0 като гост Малта в мач от втория кръг на евроквалификациите в група „С“

Един от големите фаворити на европейското първенство по футбол – тимът на Италия, се измъчи в осминафинала срещу състава на Австрия, по спечели с 2:1 на стадион „Уембли“ в Лондон. Без страх от съперника австрийците започнаха срещата агресивно и с постоянни опити за атаки. Още в третата минута Марко Арнаутович влезе остро в краката на Барела и получи жълт картон. Постепенно футболистите на Роберто Манчини наложиха темпото и създадоха ситуации за гол, но до почивката така и не успяха да поразят вратата на съперника.

През второто полувреме австрийците отново заложиха на агресията и с всяка измината минута се виждаше, че на „адзурите“ ще се наложи да полагат свръх усилия. В 65-ата минута се стигна до критична за италианците ситуация, след като Арнаутович вкара гол с глава. След намеса на системата за видео повторения (ВАР) обаче попадението бе отменено. В 74-ата минута австрийците имаха претенции за дузпа, като отново заработи ВАР заради удар с ръка в наказателното поле. Вместо наказателен удар обаче, арбитърът отсъди засада.

Така се стигна до продължения, в които италианците отново доминираха. В 95-ата минута първи вкара Федерико Киеза, а в 105-ата реализира и Матео Песина, както и Саша Калайджич в 114-ата минута за тима на Австрия.

Източник: bnr.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани