Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Заради варианта Делта светът тръгна към нови блокади

[post-views]
Предстои: Челен сблъсък между Китай и САЩ заради пандемията

Светът пред опасност от нови блокади заради Делта варианта на Ковид-19. Австралия затвори 5-милионния град Сидни. Южна Африка и Израел също връщат частично ограниченията. Заради индийския вариант притеснителна остава ситуацията в Европа, а руската столица Москва отчете поредния черен рекорд.

Делта вариантът на Ковид-19 започва да застрашава летния сезон в Европа. В деня, в който италианците трябваше да свалят маските, властите в страната отчетоха рекорден скок на новите случаи. Заради високите темпове на разпространение Португалия влезе в списъка с рискови държави, като Германия и Великобритания върнаха задължителни карантини за всички, които са били в страната. В същото време властите в Москва отчетоха нов черен рекорд. За последните 24 часа бяха регистрирани 144 смъртни случая.

Австралия обяви ограниченията след извънредна среща на правителството, провокирана от появата на огнища на коронавирусната инфекция. Властите се опасяват, че по-голямата част от новите случаи са от варианта Делта, който е много по-заразен от оригиналният щам. В допълнение Австралия е една от малкото развити страни, където имунизацията на населението протича бавно, като една 4 процента са се ваксинирали.

Независимо, че Израел е сред първенците по ваксинирането на населението, заради варианта Делта властите в Тел Авив върнаха носенето на маски на закрито, и издадоха предупреждение да се избягва пътуване до рискови държави.

Южна Африка също затяга мерките. В опит да ограничат инфекцията властите въведоха вечерен час, забраниха масовите мероприятия и затвориха училищата за две седмици.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани