Информационен център на Министерство на oтбраната

Извънредно – Австралия отчита пик на новите случаи на Ковид-19

Tонга въвежда локдаун от днес

Завръща ли се Ковид-19 в Австралия? Правителството обяви, че се събира извънредно, заради пик на новите случаи с инфекцията. Най-голямото огнище на заразата е Сидни, където броят на новозаразените се увеличи с 128 души. В същото време Индия е в шок, след като река Ганг изхвърли телата на стотици, починали в следствие на инфекцията.

Близо 100 процента от всички положителни проби в Австралия са от новия щам на коронавируса Делта. Освен Сидни, случаи с инфекцията са регистрирани в областите Северните територии, Куинсленд и Западна Австралия. Властите са категорични, че при необходимост, ще обяви нови блокади, за да ограничат разпространяването на заразата. Именно заради строгите си карантинни мерки Австралия, сравнително леко изкара предишни вълни на Ковид-19. Здравни експерти предупреждават, че т.нар. Делта вариант на заразата известен още като индийски, до няколко месеца ще доминира  в световен мащаб. Причината, че е много по-заразен от всички останали варианти на коронавируса.

В същото време Индия обяви извънредно положение, след като свещената река Ганг изхвърли телата на стотици хора, починали от Ковид-19, което e предпоставка за ускоряване на разпространението на болестта, отнела до този момент живота на близо 4 милиона души по света.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top