Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В балтийските страни започнаха ученията на НАТО Ramstein Alloy

[post-views]
Кралските военновъздушни сили на Канада започват мисията си за охрана на въздушното пространство на Румъния

Талин. Ученията на военновъздушните сили на страните от НАТО и техните партньори Ramstein Alloy започнаха във въздушното пространство на балтийските страни. Това съобщи във вторник щабът на естонските отбранителни сили, предава ТАСС.

„Екипът на Съвместния център за въздушни операции на НАТО, приемащата страна Естония и други участващи държави за пореден път изготвиха програма за обучение, която обединява нашия персонал за въздушно наблюдение заедно със съюзници и партньори в предизвикателни среди“, каза командващият командването на Съвместните въздушни операции на НАТО генерал лейтенант Клаус Хаберзетцер.

По време на учението ще се практикуват процедури за комуникация и контрол, както и авиационна сигурност. Наред с други неща, участниците в учението ще практикуват действия в случай на провал в комуникацията, ескортиране на самолет, откриване на бавно летящ самолет и операции за търсене и спасяване.

В допълнение към италианските и испанските изтребители, разположени в базите в Емари и Шяуляй, в ученията ще участват и пилоти от Германия, Испания, Полша, Турция и Финландия. Общо в маневрите ще участват над 20 самолета.

Ученията Ramstein Alloy се провеждат три пъти годишно, припомня медията.

Източник: Агенция “Фокус“

Най-ново

Единична публикация

Избрани