Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Заради варианта Делта – Португалия връща вечерния час

[post-views]
50 са новите случаи на ковид у нас

Португалия въведе вечерен час в опит да забави разпространението на новия вариант на ковид инфекцията Делта. Според последните данни на властите за последните 24 часа са регистрирани 2449 нови случая, което е най-високата регистрирана стойност от февруари насам.

Вечерният час ще засегне 45 области на страната, включително град Порто и столицата Лисабон, като хората няма да могат да излизат от 23:00 часа вечерта до 05:00 сутринта.

Мариана Виейра да Силва – държавен министър за председателството на Португалия на ЕС:

„Концертите трябва да приключват до 22:30ч. Забранява се на фитнес залите да предлагат групови курсове. Всички спортни дейности с малък физически контакт са разрешени, но не и спортовете с висок риск от заболяване. Ограничават се и събиранията на хора в заведения – на закрито могат да се събират групи до четирима души, а на открито до шест.“

Заради Делта варианта на инфекцията Чехия също върна част от противоепидемичните мерки като всеки, който се връща от почивка от чужбина ще трябва да представя негативен ковид тест. Изискването няма да важи за хората със завършена ваксинация. Като част от мерките работниците няма да могат да се връщат на работа, ако не представят негативен ковид тест, допълни чешкият здравен министър Адам Войтех.

Междувременно Русия регистрира поредния черен рекорд, след като в страната бяха отчетени над 24 хиляди новозаразени и повече от 670 смъртните случая като повечето от 90 процента от тях са от варианта Делта. Независимо че ваксинацията е задължителна в много от секторите на държавата като цяло нивата остават изключително ниски. СЗО е категорична, че ако не се вземат мерки, то Европа може да бъде изправена пред нова вълна на заразата.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани