Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Федерер на рекорден 18-и четвъртфинал на „Уимбълдън“, Оже-Алиасим елиминира Зверев

[post-views]
АТР замрази ранглистата до края на пандемията

Осемкатният шампион Роджър Федерер (Швейцария) се класира за рекорден 18-и път на четвъртфиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис.

Поставеният под номер 6 Федерер победи 23-ия в схемата Лоренцо Сонего (Италия) със 7:5, 6:4, 6:2 и на 39 години и 337 дни стана най-възрастният играч в топ 8 на „Уимбълдън“ в Откритата ера на тениса след 1968 година. Швейцарецът подобри досегашното постижение на Кен Роузуол от 39 години и 224 дни през 1974 година.

Това е рекорден 58-и четвъртфинал в турнирите от Големия шлем, за Федерер в които има 20 титли. За място на полуфиналите осемкратният първенец очаква победителя от двубоя между Даниил Медведев (Русия) и Хуберт Хуркач (Унгария), който беше прекъснат при 6:2, 6:7(2),6:3, 3:4 за руснака, заради дъжд.  Феликс Оже-Алиасим (Канада) пък достигна до първия си четвъртфинал в турнир от Шлема, след като елиминира четвъртия в схемата Александър Зверев с 3:2 сета. За място на полуфиналите той ще срещне италианеца Матео Беретини.

Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович (Сърбия) се класира за 12-и път за четвъртфиналите на Уимбълдън. Защитаващият титлата си и петкратен победител в турнира победи Кристиан Гарин от Чили с 6:2, 6:4, 6:2 за 109 минути. За място на полуфиналите сърбинът ще се изправи срещу Мартон Фучович от Унгария, който достигна до първия си четвъртфинал в турнирите от Големия шлем, след като елиминира руснака Андрей Рубльов с 3:2 сета.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани