Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Властите в Хаити задържаха поръчителя на убийството на президента

[post-views]
Президентът на Хаити убит от отряд колумбийски командоси

Властите в Хаити обявиха, че са задържали предполагаемия организатор на убийството на президента Жовенел Мойс. Според прокуратурата поръчител на покушението е 63-годишният лекар Кристиян Еманюел Санон, който за целта е вербувал бивши колубийски командоси.

Близо седмица след убийството на хаитянския президент Жовенел Мойс пъзела започна да се разплита. Според прокуратурата 63 годишният Кристиян Санон, който живее в американския щат Флорида, е влязъл в Хаити на борда на частен самолет с ясни политически цели.

Той е пристигнал в страната през юни, придружен от колумбийски телохранители, уточниха от държавното обвинение. От там допълниха, че  според първоначалния план ударния отряд е трябвало да арестува президента Жоновел Мойс.

Припомням, че малко след покушенията хаитянската полиция задържа 18 колумбийски граждани, които са били част от ударната група извършила покушенията срещу Мойс.

Властите се надяват, че в следващите няколко дни пъзелът ще бъде доразплетен, след като в разследването се включиха служители на ФБР, Държавния департамент на САЩ и хора от американските министерства на вътрешната сигурност и правосъдието.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани