Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Четирима цивилни загинаха при експлозия в центъра на Кабул

[post-views]

Четирима цивилни загинаха и петима бяха ранени днес при експлозия в центъра на афганистанската столица Кабул, съобщи днес полицията, предаде Франс прес.

Понастоящем не е ясна причината за експлозията. Районът, в който е настъпил взривът, е един от най-оживените квартали на Кабул.

От началото на изтеглянето на чуждестранните сили през май броят на атентатите срещу цивилни в Кабул значително намаля, отбелязва Франс прес.

Талибаните призоваха днес жителите на афганистанските градове да се предават доброволно, за да не се стига до сражения в градовете.

„След като сраженията от планините и пустините се преместиха пред портите на градовете, муджахидините не искат да водят боеве в градовете. Най-добре е нашите сънародници, начетените хора и улемите, да използват всичките си канали, за да влязат в контакт“ с нас, за да „постигнем разумно споразумение, с което да избегнем нанасянето на щети в градовете“, заяви високопоставеният представител на талибаните Амир Хан Мутаки.

Талибаните „уверяват всички жители (…), че Афганистан ще е родина за всички и че никой няма да търси отмъщение“, заяви още Мутаки в аудиозапис, публикуван в Туитър от говорителя на талибаните Забихула Муджахид.

Източник: 24 часа онлайн

Най-ново

Единична публикация

Избрани