Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Израелските военни са задържали 30 активисти на ХАМАС на Западния бряг

[post-views]
Израел заяви, че Иран е изстрелял срещу него над 300 дрона и ракети, 99% от тях са били прихванати, което е "значителен стратегически успех"

Тел Авив. Израелските сили за сигурност са задържали над 30 активисти на радикалното палестинско движение ХАМАС по време на нападение на север от град Рамала на Западния бряг, съобщава вестник The Times of Israel.

Според вестника арестите са извършени, след като студенти от Палестинския университет в Бир Зайт са направили посещение в Турмус Ая, където израелските военни са унищожили къщата на палестинец, заподозрян в убийството на израелец при нападение през месец май. Вестникът съобщава, че израелските военни са спрели два автобуса с около 60 студенти, повече от половината от които са били задържани след проверка.

„В съвместна операция на армията, граничната полиция и Общата служба за сигурност (ШАБАК) десетки активисти на ХАМАС бяха задържани в района на село Турмус Айя северно от Рамала заради участие в терористични дейности, включително организиране на парични преводи, подбуждане и организиране на дейности на Западния бряг. Всички задържани са предадени на силите за сигурност за по-нататъшен разпит“, поясни армейската пресслужба.

На 2 май автобусна спирка на кръстовището Тапуа на Западния бряг беше обстреляна от движещо се превозно средство. Трима израелци бяха ранени, единият от които по-късно почина в болница. Нападателят успя да избяга, но бе задържан от военните след няколко дни активни издирвания на Западния бряг.

Източник: Агенция “Фокус”

Най-ново

Единична публикация

Избрани