Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Десетки жертви и изчезнали при обявените за „катастрофални“ наводнения в Герамния

[post-views]
Десетки жертви и изчезнали при обявените за „катастрофални“ наводнения в Герамния

Десетки жертви и изчезнали при обявените за „катастрофални“ наводнения в Герамния

Най-малко 33 станаха жертвите на наводненията в Германия, причинени от продължаващите от дни порои в страната. Има съобщения и за голям брой изчезнали. Лошото време уби два души и в Белгия, и причини тежки наводнение в Нидерландия.

Дъждовете в Западна Германия не са спирали от седмица. Сред най-засегнатите провинции е Райнланд-Пфалц, където придошлите води на река Ар, един от основните притоци на Рейн заля, няколко населени место по поречието й.

По информация на властите повече от 70 души се водят в неизвестност.

В същото време в района на град Шулд продължава спасителната операция на десетки хора, успели да намерят спасение по покривите на къщите си. Градът пострада тежка, след като придошлите води отнесоха най-малко шест къщи. За други 25 постройки има опасност от срутване.

В спасителни действия се включиха и части на армията.

Тежка е ситуация и провинция Северен Рейн –Вестфалия, където стотици домакинства са без ток.

Лошото време засегна пътния и железопътния транспорт, както и затрудни плаването по река Рейн – която е важна търговска артерия в югозападна Германия.

Канцлерът на страната Ангела Меркел, която е на посещение в САЩ, заяви, че е шокирана от случилото се. Метеоролозите предупреждават, че лошото време ще се задържи, което е предпоставка за нови наводнения.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани