Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Стотици жертви и изчезнали след наводненията в Eвропа

[post-views]
Стотици жертви и изчезнали след наводненията в Eвропа

Лошото време в Западна Европа продължава да взема жертви. Най-малко един човек загина при наводнения, причинени от поройни дъждове в района на централна Австрия. В същото време Западна Германия, която беше тежко засегната от лошото време, все още не може да се съвземе от опустошителните наводнения, отнели живота на повече от 150 души.

Независимо от усилията на екипите на гражданска защита и десетките доброволци със сигурност ще са необходими месеци преди да приключат възстановителните работи в най-засегнатите от наводненията райони в Германия.

През уикенда германският канцлер Ангела Меркел посети област Арвайлер в провинция Райнланд-Пфалц, където придошлите води на река Ар, заляха няколко населени места по поречието й. Меркел обеща пълна федерална подкрепа за пострадалите и за пореден път направи препратка, като посочи, че основната причина за природните аномалии е промяната в климата.

Няколко дни след потопа точния брой за загиналите все още не е известен, но според последните данни на властите вече надхвърля 150 души. Много хора обаче остават в неизвестност, което е предпоставка загиналите да продължат да се увеличават. Поройните дъждове и наводнения, освен в Германия, взеха жертви и в Белгия, където се съобщава за над 30 загинали.

През уикенда наводнения имаше още в Люксембург и Холандия като Австрия е последната страна станала жертва на лошото време.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани