Информационен център на Министерство на oтбраната

Български и американски военнослужещи ще обменят опит в рамките на съвместната подготовка „Falcon Defender 2021” в авиобаза Граф Игнатиево

Falcon Defender 2021

На 19 юли 2021 г., в авиобаза Граф Игнатиево започна съвместната подготовка „Falcon Defender 2021” (FD 21) със сили и средства от ВВС на Република България и Въздушната Национална Гвардия на Тенеси, САЩ.

Преди официалното откриване на учението, командирът на авиобаза Граф Игнатиево бригаден генерал Николай Русев се срещна и разговаря с полковник  Робин Селадка, началник на управление „Човешки ресурси“ на Националната Гвардия на щата Тенеси и подполковник Тъкър Рохас, директор на програмата за партньорство между Националната Гвардия на щата Тенеси и Българската армия.

„Това е първото по рода си взаимодействие, което се провежда в авиобаза Граф Игнатиево и което ще обхване подготовката на широк спектър от специалисти от състава на Военновъздушните сили в направление защита на силите и други ключови за сигурността дейности“, каза бригаден генерал Николай Русев. Той благодари за подкрепата и съдействието от американска страна да се задълбочи сътрудничеството в тези важни направления, което ще способства за изграждане на формирования от нов тип с повишени способности да гарантират охраната и безопасността на националните ни военни летища.

Подполковник Рохас от своя страна потвърди желание и готовност от американска страна за бъдещи учения и тренировки, като ефективна форма за обмяна на опит и развитие на взаимодействието между въоръжените сили на двете страни.

Източник: af.armf.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top