Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

България ще е домакин на две Световни купи по скокове на батут през 2023г. и 2024 г.

[post-views]
Световният шампион Радостин Рачев е посланик на Световното първенство по скокове на батут в София

Българска федерация по скокове на батут спечели домакинството на две Световни купи,  които ще са олимпийски квалификации за игрите в Париж през 2024 г. 

За следващия олимпийски цикъл Междунарадната федерация по гимнастика (ФИГ) е предвидила да има общо 6 Световни купи с ранг олимпийски квалификации. Състезанията са разпределени  в следния ред : 4 Световни купи ще се състоят през 2023г., а 2 надпревари ще има в олимпийската 2024 година.

България подаде своята кандидатура през месец юни, а положителният отговор за родното домакинство дойде преди седмица.

Световните купи по скокове на батут ще се проведат през октомври 2023г. и месец април 2024г. в двореца на културата и спорта във Варна.

За настоящите Олимпийски игри в Токио страната ни не успя да спечели квота за участие. Причината е подмладения национален отбор, който в момента наброява 30 състезатели по скокове на батут разширен състав. Всички те се подготвят за следващия олимпийски форум, който е само след три години във френската столица. Предстоящите домакинства на двете Световни купи ще са трамплин за родните състезатели към спечелване на визи за Париж 2024г. 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани