Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Заради варианта Делта – Израел започва реваксинация на населението си

[post-views]
Германец си постави към 90 ковид ваксини, за да продава сертификатите

Израел официално започна да предлага трета доза на ваксината на Пфайзер срещу Ковид-19 за хората над 60 годишна възраст. Целта на реваксинацията е да се пресече разпространяването на варианта Делта, който е много по-заразен от оригиналния щам на инфекцията. В същото време Австралия изпрати стотици войници в Сидни в помощ на властите при налагането на поредната блокада.

Според учените поставянето на трета ваксина значително увеличава защитата срещу Ковид-19 в частност варианта Делта, който в рамките на няколко месеца покори света. Сред първите, които ще получат т.нар подсилваща доза ще е израелския президент Исак Херцог, който ще се ваксинира в петък. Едно от условията за поставянето на допълнителна доза ще е хората да са завършили първата си имунизация през март.

Проведено проучване върху 2000 души, показва, че няма опасност от тежки странични ефекти при приемането на трета доза. Това увери и премиерът на страната Нафтали Бенет. Той допълни, че правителството е взело това решение, заради опасния нов вариант на Ковди-19 Делта. Засечен първо в Индия новият щам за няколко месеца успя да превземе света като списъкът с държави расте с всеки изминат ден. Сред тях е Китай. Властите в град Нанджин съобщиха, че са локализирали голямо огнище на заразата, след като в рамките на 24 часа бяха регистрирани 200 положителни случая.

Заради Делта варианта Австралия постави за пореден път град Сидни под карантина, като за да я наложи изпрати редовна армия. Здравната ситуация в Европа също започна да се влошава, като експертите са категорични, че ако не се ускори ваксинацията на есен Стария континент ще бъде изправен пред нова голяма Ковид-19 вълна. Пример за това е Франция, която продължава да отчита стабилен ръст на новите случаи. Подобна е ситуацията в Испания, Португалия, Австрия, които бяха принуди да върнат част от мерките си.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани