Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

От днес Франция изисква зелен пропуск за КОВИД-19

[post-views]
Шефът на френското военно разузнаване ще бъде отстранен от поста заради Украйна, казват военни източници

От днес влизат в сила т. нар. „зелен пропуск“ за КОВИД-19 във Франция. Документът ще дава право на ваксинирани с една доза или напълно имунизирани, преболедували през последните 6 месеца да посещават обществени места на закрито.

От днес навсякъде във Франция ще се изисква т. нар. здравен пропуск. Документът ще е задължително условие за посещение на много обществени места, като ресторанти, кина и събития на закрито. Зеленият пропуск ще важи и при пътуване с влак на дълги разстояния. Спорна мярка породи вълна от протести. Само в събота демонстрантите наброяваха над 230 000 човека.

Междувременно шест нощни клуба в германската столица Берлин участваха в експеримент, който проучва възможно ли е да се предотврати ново затваряне на нощните заведения. Клубове отвориха врати за 2000 посетители без маски и без социална дистанция. За да бъдат допуснати, всички участници в експеримента трябваше да представят негативен PCR тест. На същите посетители ще бъде направен отново тест седмица по-късно. Според властите, ако опитите се окажат успешни, то така нощният живот е възможно да бъде възроден.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани