Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Последна визита на канцлера Ангела Меркел в Русия

[post-views]
Последна визита на канцлера Ангела Меркел в Русия

Канцлерката на Германия Ангела Меркел пристигна днес в Москва за преговори с президента на Русия Владимир Путин. На четири очи двамата лидери ще обсъдят двустранното сътрудничество между двете страни, както и актуални международни и регионални въпроси. Това е последна визита на канцлера Меркел в Москва.

Преди началото на срещата руският президент поднесе букет цветя на Ангела Меркел и каза, че „това няма да бъде само прощално посещение“, а „посещение, изпълнено със сериозно и делово съдържание“.  По думите на президента Путин, Германия остава един от основните търговски и икономически партньори на Русия в Европа и света.

Владимир Путин – президент на Русия:

„Бих искал да отбележа, че Германия остава един от основните партньори за нас, както в Европа, така и в света като цяло. Германия за нас е вторият търговски и икономически партньор след Китай. Въпреки факта, че през 2020 г. имахме доста сериозна рецесия.“

Ангела Меркел потвърди, че това е последната и визита в Москва и очерта рамка на разговора им, на закрити врати.

Анегла Меркел канцлер на Германия:

,,Имаме някои различия помежду си.  Има много за какво да говорим – за нашите двустранни отношения, за Либия,  също по много проблеми с международно значение, както и въпросите за търговията с нашата страна.“

Насрочената за днес среща между двамата лидери, съвпадна с опита за отравяне на руския опозиционер Алексей Навални, точно преди една година. За последно Меркел и Путин се видяха на 19 януари 2020 г. в Берлин на международна конференция, посветена на Либия.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани