Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Последна визита на канцлера Ангела Меркел в Украйна

[post-views]
Последна визита на канцлера Ангела Меркел в Украйна

Канцлерът на Германия Ангела Меркел посети Киев за преговори с президента на Украйна Володимир Зеленски. Сред темите на двамата лидери бяха въпросите свързани със ситуацията в Крим, както и газопровода „Северен поток 2“.

По време на разговора с канцлера Меркел, държавният глава Владимир Зеленски призова западните страни да окажат по-голям натиск върху Русия заради ситуацията в Крим. По думите му Киев търси постоянно прекратяване на огъня в Източна Украйна.

Володомир Зеленски – президент на Украйна:

„Докато няма напредък, натискът върху Русия трябва да продължи. Искаме да видим активни усилия на нашите западни партньори “

Според Меркел някои от целите, посочени от Зеленски все още не са изпълнени и ,,това значително тежи процеса“. Тя призова за по-нататъшни мирни преговори за ситуацията в Източна Украйна.

Двамата лидери говориха и по въпроси, свързани с газопровода „Северен поток 2“, който ще заобиколи Украйна като транзитна страна.

Анегла Меркел канцлер на Германия:

,,Съгласни сме с американците, че газът не трябва да се използва като геополитическо оръжие и това ще бъде отразено във въпроса дали ще има удължаване на тази сума, на транзитния договор през Украйна и колкото по -скоро това се случи, толкова по –добре“

Посещението на Ангела Меркел в Киев дойде 48 часа след срещата й с руския президент Владимир Путин и ден преди срещата на високо равнище, организирана от Украйна за обсъждане на ситуацията в страната.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани