Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Неваксинираните българи вече ще влизат в Кипър с два PCR теста

[post-views]
Неваксинираните българи вече ще влизат в Кипър с два PCR теста

От днес неваксинираните пътуващи от България за Кипър трябва да направят два PCR теста. Заради засиленото разпространение на коронавируса страната ни бе поставена в рисковата „червена“ категория в кипърския списък на държавите и Covid мерките.

Никозия поставя различни изисквания за влизане в страната към неваксинираните и ваксинираните пътници от България.

Неваксинираните ни сънародници, насочили се към средиземноморския остров, трябва да докажат ковид-статуса си с отрицателен резултат от два PCR-теста. Единия трябва да направят до 72 часа преди полета си, а втория – след пристигането си в страната.

Тестът в Кипър се заплаща от пътуващите. Те трябва да останат в самоизолация до излизането на резултата.

Ваксинираните българи влизат в Кипър по облекчения режим, който важи за всички пътуващи, получили необходимата доза, независимо от тяхната националност и държава на заминаване.

Притежаващите валиден сертификат за ваксинация срещу Covid-19 са освободени от тестовете и не се поставят под карантина.

В „червената“ група, в която  се намира от днес България е заедно с Франция, Испания, Нидерландия, Русия, Сърбия и други страни.

За всички пътници – ваксинирани и неваксинирани, остава изискването 48 часа преди полета да попълнят кипърския полетен формуляр /“CyprusFlightPass“/.

Източник: bnr.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани