Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тайван: Китай може да „парализира“ отбраната ни

[post-views]

Въоръжените сили на Китай могат да „парализират“ отбраната на Тайван. Това заявиха от Министерството на отбраната на островната държава, съобщава „Ройтерс“.

Тайпе се опасява от нарастващата заплаха от страна на своя гигантски съсед.

Пекин засилва военните действия около острова, който смята за китайска територия. Китай никога не се е отказал от използването на сила, за да постави демократичния Тайван под свой контрол.

В годишния си доклад до парламента относно китайската армия Министерството на отбраната на Тайван изрази далеч по-загрижена оценка в сравнение с миналата година, когато беше посочено, че Китай все още няма способността да предприеме пълно нападение срещу Тайван.

В тазгодишния доклад се казва, че Китай може да предприеме т.нар. „меки и твърди електронни атаки“, включително да блокира комуникациите в западната част на първата островна верига – островите, които започват от японския архипелаг, преминавайки през Тайван, и достигат до Филипините .

„Китай може да се съюзи с киберармията си, за да започне кабелни и безжични атаки срещу глобалния интернет, което първоначално би парализирало нашата ПВО и способностите на системата за контраатака“, пише в доклада.

От Тайван са категорични, че това би представлявало огромна заплаха за страната.

Източник: news.bg

Най-ново

Избрани