Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Германия и Франция започнаха да поставят трета доза ваксина

[post-views]
78 са новите случаи на коронавирус у нас

Франция и Германия започнаха да поставят трета доза ваксина срещу КОВИД-19. Предвижда се имунизацията да се предлага първо на възрастни хора и хронично болни. От Световната здравна организация алармират, че решението за прилагането на трета доза е прибързано.

Някои германски провинции, които въвеждат поставянето на трета доза ваксина срещу коронавирус пренебрегват критиките на Световната здравна организация (СЗО), която не за първи път призовава да не се прибързава с  поставянето на трета  доза.

Тедрос Гебрейесус – генерален директор на СЗО:

,,Някои държави разпространяват бустерни дози на напълно ваксинирани хора, когато милиони хора по света дори не са получили първата си доза“

Независимо от препоръките на организацията, трета имунизация предлагат и властите във Франция. Досега над 140 000 души са получили трета доза срещу КОВИД-19. Националната кампания за бустерна вакисна започна и в дом за стари хора в Долна Австрия. Медиците напомнят, че поставянето на трета игла се препоръчва шест месеца след втората, като по този начин се увеличават не само антителата, но се засилва и клетъчният имунитет за неограничено време.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани