Информационен център на Министерство на oтбраната

България с представител в борда на директорите на WAKO Europe Kickboxing

България с представител в борда на директорите на WAKO Europe Kickboxing

Иван Георгиев стана част от екипа на избрания с пълно единодушие президент на Европейската федерация по кикбокс Ищван Кирали (Унгария).

36 годишният Георгиев е един от най-успешните треньори по кикбокс, създал няколко Световни и Европейски шампиони в СК “Стар Тийм. Той е част от треньорския щаб на националния отбор по кикбокс в татами стиловете, както и главен системен администратор на родната федерация. 

Иван Георгиев беше поискан в борда на директорите на ВАКО Европа лично от настоящия президент на Ищван Кирали и след разговор с президента на БККМТ Галин Димов и одобрението на управителния съвет.

Иван Георгиев – член на борда на директорите на ВАКО Европа :

“За мен този избор е чест, огромно удоволствие и в същото време голяма отговорност. Това ще е работещ орган, който ще има задачата да развие максимално ВАКО Европа. Конкретните длъжности на всеки избран в борда на директорите ще станат ясни през месец ноември”, заяви Иван Георгиев след изборът му за член на борда на директорите на ВАКО Европа.

След двугодишен период на временно изпълняващ длъжността президедт на ВАКО Европа-Ищван Кирали днес бе официално избран на този пост с мандат от четири години.

Предишните две години Кирали изпълняваше длъжността президент по заместване на г-н Рой Бейкър,  който вече е президент на Световната ВАКО организация.

На състоялият се в Унгария избор бе гласувано в новия борд на директорите на ВАКО Европа да влязат 16 специалисти от кикбокса. Сред новоизбраните членове има и 4 дами.

Новото ръководство ще стартира проект за развитие на ВАКО Европа, който включва създаване на организация за конкретен статут на всички длъжности в европейския кикбокс. Акцент ще бъде обучението на съдии и треньори, като за целта ще се определи конкретен бюджет за следващата година.

Галин Димов – председател на Българско Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай :

“Иван Георгиев е високо ценен срециалист като треньор, организатор и системен администратор. Смятам, че тук няма нищо случайно и се радвам, че г-н Кирали цени качествата му. Подкрепям инициативата в борда на директорите да приемат освен президенти на федерации и работещи специалисти, които да подобрят облика на нашия спорт и го представят в най-добрата му светлина, за да успеем по-бързо да сме част от Олимпийските игри”, заяви Галин Димов – председател на БККМТ.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top