Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Китай с военни маневри до Тайван заради разрушител на САЩ

[post-views]
Втори ден на китайски военни учения около Тайван

Въоръжените сили на Китай считат за неприемливо преминаването на американския ракетен разрушител „Бари“ през Тайванския проток, тъй като подобни действия представляват заплаха за сигурността в региона, коментира в събота официалният представител на Източния военен окръг на Народно =-освободителната армия на Китай Ши Йи, цитиран от ТАСС.

„Разрушителят Бари прекоси Тайванския проток на 17 септември, открито създавайки прецедент за конфликт“, се казва в изявление на военната администрация. „Войските на Източния окръг ще поддържат висока степен на бойна готовност, решително ще защитават държавния суверенитет и сигурност на Китай, мира и стабилността в региона „.

Пекин е против нарастващата честота на появата на американски кораби в тази област и ги разглежда като провокация. „Това е убедително доказателство, че САЩ са дестабилизиращ фактор в Тайванския проток, който представлява заплаха за сигурността“.

Въоръжените сили на Китай обявиха военни маневри и учения край Тайван след преминаването на американския разрушител.

„Източната зона на бойно командване на НОАК проведе реални военни учения във въздуха и в морето в югозападните води на Тайван на 17 септември“, се казва в изявление на военния лидер. „Използвани са кораби, самолети за ранно предупреждение и бомбардировачи.“

Целта на тези маневри е да се осигури интегрираното взаимодействие на кораби и самолети, както и да се увеличи боеспособността на китайската армия. В него се уточнява, че ученията „имат редовен характер и са насочени към гарантиране на сигурността във водите на Тайван“.

Източник: news.bg 

Най-ново

Единична публикация

Избрани