Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Шестима души екипаж загинаха при катастрофа на „Ан-26“ край Хабаровск

[post-views]

Всички шестима членове на екипажа на борда на руски транспортен самолет загинаха при катастрофата по-рано край далекоизточния град Хабаровск, съобщиха местните власти в четвъртък, цитирани от АФП. Отломките бяха открити, след като машината изчезна от радарите в сряда вечерта.

Снимките от местопроизшествието показват отломки от транспортния самолет „Ан-26 – Антонов“, разпръснати по счупени клони на дървета. „Всички членове на екипажа загинаха. Изказваме съболезнования на семействата“, се казва в изявление на хабаровския клон на здравното министерство.

Самолетите „Антонов“ са произведени по време на съветската епоха и все още се използват в бившия Съветски съюз за граждански и военен транспорт. Те са претърпели катастрофи през последните години, отбелязва АФП.

Разследващите съобщиха, че останки от самолета са открити на билото в Болшехехцирския природен резерват, на около 20 километра (12 мили) южно от Хабаровск. Те добавят, че сега търсят причината за катастрофата.

Министерството на извънредните ситуации заяви, че са били необходими повече от пет часа, за да се стигне до отдалеченото място на катастрофата.

Източник: bnr.bg/

Избрани