Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Бойни стрелби на полигон „Сливница“

[post-views]
Бойни стрелби на полигон „Сливница“

На Учебен център „Сливница“ се проведе тактическо учение с бойна стрелба „Вратица 21“ с участието на 10-и механизиран батальон – Враца, от състава на Бригадното командване. Темата беше „Механизираният батальон в настъпление от движение“.

Сред целите беше усъвършенстване на уменията за планиране и водене на настъпателен бой, повишаване на уменията на командирите и щаба при поставяне на задачи на подчинените и управлението им в боя, подобряване на взаимодействието при водене на настъпателен бой.

Бойна стрелба на 10-и механизиран батальон

На учебен център „Сливница“ участваха над 360 военнослужещи

Тактическо учение с бойна стрелба „Вратица 21“ на 10-и механизиран батальон – Враца, от състава на Бригадното командване се проведе на Учебен център „Сливница“. Темата на учението беше „Механизираният батальон в настъпление от движение“. Участие взеха над 360 военнослужещи с 53 единици бойна и транспортна техника от 10-и механизиран батальон и обучаеми от 3-ти механизиран батальон – Благоевград, под методическото ръководство на офицери от щаба на Бригадното командване.

„Целите ни бяха да се провери сглобеността на личния състав и щаба на батальона относно управлението на формированията, да се повиши подготовката на личния състав и да се затвърдят придобитите знания, навици и умения. Учението започна с извършване на марш от механизирания батальон, разузнаване на района, заемане на район, действие по сигнали за видове опасности. След това беше създадена обстановка вследствие на въздушен удар от страна на противника и нанасяне на удари с бойни отровни вещества, заради което батальонът трябваше да смени района и да се извърши обеззаразяване на личния състав и техниката. Това беше изпълнено с военнослужещите от 38-и батальон за Ядрена, химическа и биологическа защита и екология.“ Това каза за вестник „Българска армия“ полковник Митко Балтов – командир на Бригадното командване и офицер, провеждащ учението.

 „Вратица 21“ беше предшествано от свързани с учението ротно-тактически учения, проведени на учебен център „Сливница“. Участваха военнослужещи от 38-и батальон за ЯХБЗ и Е – Мусачево, и от 55-и инженерен полк – Белене.

Директор на учението беше началникът на щаба на Бригадното командване полковник Калин Карадимов. Сред целите на учението „Вратица 21“ беше усъвършенстване на уменията за планиране и водене на настъпателен бой, повишаване на уменията на командирите и щаба при поставяне на задачи на подчинените и управлението им в боя, подобряване на взаимодействието между формированията в батальона при водене на настъпателен бой.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Венцислав Жеков

Най-ново

Единична публикация

Избрани