Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.
Среща с командира на БрЮИЕ

Заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов се срещна с командира на Многонационална бригада „Югоизточна Европа” бригаден генерал Аристеидис Илиопоулос, който е на работно посещение у нас, съобщиха от СВ. По време на срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с подготовката на формированията от СВ на БА, декларирани към бригада „Югоизточна Европа”, както и бъдещи съвместни инициативи. Бригаден генерал Караиванов  връчи на госта плакет на Сухопътните войски.

Инспекция във 2-ра бригада и 110-и полк

Командирът на бригада „Югоизточна Европа” бригаден генерал Аристеидис Илиопулос награди български военнослужещи

Делегация, предвождана от командира на многонационална бригада „Югоизточна Европа” (БрЮИЕ) бригаден генерал Аристеидис Илиопулос, инспектира в Стара Загора заявените като сили към нея 38-и механизиран батальон и батальона за защита на силите от състава на 2-ра Тунджанска бригада. Командирът на 2-ра бригада бригаден генерал Стоян Шопов посрещна официалните гости.

Делегацията посети 38-и механизиран батальон, където неговият командир подполковник Николай Николов запозна гостите със структурата и способностите на формированието. Инспектиращата група проведе строеви преглед на личния състав, след което наблюдава показ на въоръжение и техника и занятие по тактическа подготовка на тема: „Провеждане на операция по претърсване”.

По-късно гостите посетиха района на батальона за защита на силите с командир подполковник Иван Иванов и инспектираха личния състав и техниката на Инженерния взвод. Бригаден генерал Илиопулос награди деветима военнослужещи от 38-и механизиран батальон, трима военнослужещи от Инженерния взвод на батальона за защита на силите и главния сержант на 2-ра механизирана бригада старшина Деян Мадин с монета на БрЮИЕ, а на командира на Инженерния взвод капитан Филип Драгоданов и на командирите на батальони подполковниците Николов и Иванов връчи плакети за отличното представяне и проявения професионализъм.

Командирът на БрЮИЕ благодари на бригаден генерал Стоян Шопов и на командирите на двата батальона за гостоприемството и доброто представяне на подчинените им военнослужещи. Преди това посещение бригаден генерал Илиопулос бе в 110-и логистичен полк в Пловдив. Водената от него делегация инспектира заявения към многонационалната бригада транспортен взвод от Батальона за транспорт и евакуация, като провери готовността на личния състав, техниката и материалните средства.

Най-ново

Единична публикация

Избрани