Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Цска-София измъкна точка от шампиона на Норвегия, гол на Бодьо/Глимт в самия край бе отменен

[post-views]
Цска-София измъкна точка от шампиона на Норвегия, гол на Бодьо/Глимт в самия край бе отменен

ЦСКА-София спечели първа точка в историята на българския футбол в турнира Лига на конференциите. На Националния стадион „Васил Левски“ „червените“ направиха 0:0 с шампиона на Норвегия Бодьо/Глимт.

Тимът на Стойчо Младенов търсеше победата над норвежкия си съперник след тежката загуба от Рома в първия си мач от група С, но в крайна сметка остава с една точка след две изиграни срещи. През първото полувреме домакините бяха по-добрият отбор, но през второто Бодьо получи контрол над мача. И двата отбора обаче създадоха много малко чисти възможности за гол и логично такъв не падна.
Най-интересният момент в двубоя бе в последната минута на добавеното време, когато Бодьо стигна до гол чрез Ерик Ботхайм, но той бе отменен заради нарушение на нападателя срещу Иван Турицов.
В класирането в група „С“ ЦСКА-София е на трето място с 1 точка. Бодьо/Глимт е втори с 4 пункта. Начело е Рома с 6 точки, а на последното четвърто място е украинският Заря Луганск без актив.

В следващия си мач на 21 октомври ЦСКА-София  посреща Зоря в София от 22:00 часа, докато Бодьо/Глимт е домакин на Рома.

Старши треньорът на ЦСКА-София Стойчо Младенов остана сравнително доволен от спечелената точка от тима му срещу Бодьо/Глимт в турнира Лига на конференциите.

„Перфектно изигран тактически мач срещу един много добре научен отбор. Нека не забравяме, че те градят отбора си вече четири години. Мисля, че и ние, и те имахме шансове и мачът бе равностоен. Късметът ни избягваше при корнерите и затова не вкарахме гол, въпреки че имахме възможности“, каза Младенов.
Специалистът обаче отчете, че неговият отбор е отпаднал физически през втората част, заради което е предпочел да затвори мача с пускането на дефанзивния халф Амос Юга.
„Започнахме да ставаме по-бавни през второто полувреме. В един момент пуснах Амос, защото губехме средата на терена. Аз имам едно правило – ако не можеш да спечелиш, нека не губиш. Георги Йомов и Йоан Баи допуснаха много брак по двете крила. Трябва обаче да се поучим от такива мачове“, завърши Младенов.

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани