Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

След 107 дни на блокада жителите на австралийския град Сидни ликуват

[post-views]
След 107 дни на блокада жителите на австралийския град Сидни ликуват

Край на драконовите анти-ковид мерки в Австралия. След близо три месеца на блокади, властите в южния щат Нов Южен Уелс отмениха повечето ограничения. В същото време Германия обяви край на безплатните ковид тестове, в опит да окуражи хората да се ваксинират. Заради ниските нива на имунизация здравната криза в Румъния се задълбочава.

Блокадата в Австралия продължи 107 дни. От днес хората ще могат спокойно да пътуват, след като през последните 3 месеца им беше почти забранено. Отделно врати отварят повече заведения, барове, театри, кина, както и големите магазини. Засега обаче повече обществени места ще са достъпни единствено за хората със завършена ваксинация. Австралия е една от държавите, в която масова имунизацията на хората започна тромаво, но в рамките на няколко месеца, ситуацията се промени. Според официалната статистика близо 70 процента от всички пълнолетните австралийци са завършена имунизация, като ако процента им скочи на 80, правителството предвижда още облекчение на здравни мерки.

В опит да ускори ваксинацията на населението си германското правителство сложи край на безплатните ковид тестове, които са част от т.нар здравни паспорти, които се изискват при посещаване на обществени места. Цената на един тест е между 9 и 18 евро. До няколко дни подобна практика ще въведе и Франция. В същото време здравната криза в Източна Европа продължава да се усложнява, заради ниските нива на ваксинация. В опит да облекчи здравната си система Румъния, започна да открива полеви болници за тежките случаи на разболелите се от ковид-19. Междувременно учените във Великобритания предупреждават за тежка грипна вълна, заради отпадането на мерките, като социална дистанция и носенето на маски.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани