Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Руските комплекси „Панцир“ застъпиха на бойно дежурство в системата за ПВО на Белград в рамките на учения

[post-views]
Разузнаването на САЩ смята, че „Вагнер“ възнамерява да изпрати на „Хизбула“ система за противовъздушна отбрана „Панцир-С1“, съобщи в „Уолстрийт джърнъл“

Руските ракетно-зенитни комплекси „Панцир“ застъпиха на бойно дежурство в системата за противовъздушна отбрана на Белград в рамките на учения, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

В Сърбия се провеждат сръбско-руски учения на ПВО „Славянски щит 2021“ и в неговите рамки руските ракетно-зенитни комплекси „Панцир-С“ на Въздушно-космическите сили /ВКС/ на Русия застъпиха на бойно дежурство“, се казва в съобщението.

В рамките на съвместните учения във военновъздушната база в Батайница е формирана съвместна руско-сръбска група за ПВО. Подразделения на групата застъпиха на бойно дежурство на противовъздушната отбрана на Белград, базата в Батайница и централния промишлен район на Сърбия.

В съвместните учения участват подразделения на ВКС на Русия, съоръжена с „Панцир“, на ВВС и ПВО на Сърбия, както и сръбска зенитно ракетна част, съоръжена с комплекси „Нева-М1Т“.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани