Информационен център на Министерство на oтбраната

Доналд Тръмп с ново начинание бившият президент на САЩ създава нова социална мрежа

Доналд Тръмп с ново начинание бившият президент на САЩ създава нова социална мрежа

Доналд Тръмп обяви война на водещите социални мрежи. Бившият президент на САЩ заяви, че създава собствена, която ще се казва TRUTH So или „истина“ и с нея ще се изправи пред цитирам „тиранията на големите технологични гиганти“, които заглушат гласа на опозицията в САЩ.

Връзката между Доналд Тръмп и социалните мрежи, като Фейсбук и Туитър никога не е била лесна. Независимо, че именно тези платформи го изстреляха към Белия дом през 2016г, и бяха любимото му средство за комуникация, в края на мандата му нещата се промениха,

В последните му дни на длъжността,  Фейсбук и Тиутър на няколко пъти блокира страниците на Тръмп, заради разпространението на противоречива информация по отношение на коронавирусната инфекция и твърденията, на Тръмп за фалшифициране на резултатите от президентските избори през 2020г.

Твърдения, които се смятат за основната причина, за размириците във Вашингтон от 6 януари, когато симпатизанти на Тръмп щурмуваха сградата на Конгреса, при което загинаха шест души.

За сега няма точна дата, когато ще бъде пусната новата социална мрежа на Тръмп, като първата демо версия трябва да се появи в края на другия месец.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top