Информационен център на Министерство на oтбраната

Уилиам Чолов донесе втори финал за България от Европейското първенство по бокс за младежи в Будва

Уилиам Чолов донесе втори финал за България от Европейското първенство по бокс за младежи в Будва

Уилиам Чолов донесе втори финал за българския бокс от Европейското първенство по бокс за младежи в Будва, Черна гора. Той последва Радослав Росенов в кетугория до 60 кг. и в събота ще атакува титлата на шампионата на Стария континент.

Националът успя да преодолее съпротивата на сърбина Рашко Симич. В категория до 75 килограма двамата направиха равностоен мач, като българинът отново показа отличния си усет за контриращи и залъгващи действия, с които нанесе точни попадения на противника си. Сърбинът също показа, че не е случаен боксьор и имаше своите моменти, но класата на Чолов си каза думата в третия, решителен рунд и той се поздрави с успех след 3:2 съдийски гласа. За златния медал талантът ни ще срещне руснака Аким Павлюков.

Подобно на Даниел Кирилов, Кирил Борисов също спечели бронзово отличие. При най-тежките над 92 кг националът ни отстъпи на украинеца Дмитро Баблюк с 0:5.

Радослав Росенов първи се изстреля на финал на Европейското първенство за младежи в Будва. Националът ни ще боксира за златния медал при 60-килограмовите, след като победи в много здрава битка Ерик Израйелян от Армения.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top