Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Лудогорец поведе с четири точки на върха след победа срещу Ботев (Пловдив)

[post-views]
Лудогорец с категоричен успех срещу Нюрнберг

Шампионът Лудогорец взе максимума от гостуването на Ботев в Пловдив. В последната среща от 12-тия кръг в Първа футболна лига Лудогорец победи Ботев с 3:1

Още в началото на срещата „канарчетата“ откриха резултата чрез звездата си Тодор Неделев в 4-ата минута. Гостите реагираха и в 11-ата минута. Мавис Чибота подаде на Кирил Десподов, който отправи удар, но Георги Аргилашки спаси. В 24-ата минута Алекс Сантана от шампионите изравни за 1:1 с красив удар с левия крак. Играта продължи с остри атаки към двата врати. В 57-ата минута Пиерос Сотириу се разписа във вратата на Ботев за 2:1 след като получи пас от Мавис Чибота зад отбраната. Ситуацията беше прегледана с ВАР,след което Георги Гинчев зачете гола и шампионите поведоха в резултата. В 59-ата минута Дилан Мартенс от домакините получи втори жълт и червен картон за нарушение срещу Алекс Сантана.

В 84-ата минута „жълто-черните“ поискаха дузпа заради игра с ръка на Игор Пластун, но такава не бе отсъдена, тъй като при повторенията се видя, че футболистът на шампионите е докоснал топката с крак. В първата минута на даденото от рефера продължение Жордан Икоко отбеляза третия гол за разградчани.

В класирането лидер е Лудогорец, който има 27 точки с четири повече от втория ЦСКА София, но “червените” са с мач по-малко.

Футболни капитани: Приемете куче в дома си, ще бъде пълен с любов

Преди началото на срещата

Капитаните на Ботев (Пловдив) и Лудогорец излязоха на терена придружени от кученца от общинския приют в Пловдив. Непосредствено преди първия съдийски сигнал капитанът на „канарчетата“ Тодор Неделев и колегата му от тима на шампионите Кирил Десподов се появиха на терена с малките обитатели на приюта в ръце с цел да поощрят осиновяването на бездомни кученца.

Благородната инициатива е на пловдивския общински приют за безстопанствени кучета, подкрепена от футболните клубове на Ботев и Лудогорец. Минути преди началото на срещата юношите на Ботев разпънаха плакат с призив „Бъди съпричастен“, за да насърчат осиновяването на четириногите приятели.

„Заставаме зад каузата „Доброто продължава“ и призоваваме всеки, който иска да се сдобие с нов член на семейството си, да приеме куче в дома си, защото така той ще е пълен с любов“, коментираха футболистите.

Инициативата се осъществява за първи път в България, след като тя дебютира в Румъния чрез футболистите на Динамо (Букурещ).

Тя ще продължи и през следващите месеци като в нея предстои да се включат играчите от Локомотив.

Повече информация за кученцата можете да намерите на Фейсбук страницата на приюта: https://www.facebook.com/groups/833422206705265 или на място на адрес 4-ти километър, „Пазарджишко шосе“.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани