Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Американската армия ще преразгледа стандартите си за височина и тегло на войниците

[post-views]
Американската армия ще преразгледа стандартите си за височина и тегло на войниците

Армията на САЩ възнамерява да се откаже от старите методи за оценка на физическите параметри на военнослужещите в полза на по-точни и високотехнологични. Четири нови техники се тестват във Форт Браг с група доброволци. Тестовете са започнали на 18 октомври в Центъра за начална военна подготовка на армията.

Перспективните разработки за тях бяха предоставени от Военния изследователски институт по екологична медицина. Една от методиките, от които DXA е дощла от фитнеса. Това е сканиране на цялото тяло и събиране на информация за мускулната и мастната маса и минералната плътност на костите. „DXA се счита за „златен стандарт“ в индустрията за фитнес и красота, защото е много точен и свежда до минимум човешките грешки“, казва ръководителят на проекта Мат Бартлет пред Task & Purpose. Друг метод използва инфрачервен скенер, който събира данни от повече от два милиона точки по тялото за 13 секунди. Доброволците също ще преминат през импедансен анализ, при който слаб електрически сигнал се предава през тялото за измерване на мускулната и мастна маса. И накрая, четвъртият метод ще бъде магнитната лента, добре позната на американските военни. Този метод се смята за най-неточен, тъй като резултатът от измерването зависи както от поведението на войника – той може например да си „глътне“ стомаха, така и от вниманието на оператора при оценката на теста. Настоящата наредба включва таблица, отчитаща пола на войника, неговата възраст, ръст и тегло.

Например, 22-годишен войник, който е висок 182 cm, може да тежи не повече от 88 kg. А теглото на 19-годишна военна дама с ръст 152 cm е ограничено до 58 kg. Военните обаче се оплакват, че този метод е въведен преди повече от 200 години, остарял e и e неточен. Изпитанията във Форт Браг ще продължат 6-9 месеца.

Източник: pan.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани