Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Служебният премиер Стефан Янев поздрави бесарабските българи

[post-views]
Служебният премиер Стефан Янев поздрави бесарабските българи


Независимо от своята историческа участ, повече от 200 години да живеят извън пределите на България, бесарабските българи остават неделима част от българската културна и духовна общност. Това се посочва в приветствие на служебния премиер Стефан Янев по повод Деня на бесарабските българи, публикувано на фейсбук страницата на Министерския съвет.
„Поколения наред бесарабските българи пазят своите традиции и продължават да обичат България. Те са пример за отстояване на българското самосъзнание и свидетелство за силата на българските корени“, посочва министър-председателят.
„На днешния ден изразяваме дълбоко уважение към приноса на бесарабските българи за развитието на България. Приветстваме техните постижения и заедно с тях споделяме искреното желание да запазим и да направим още по-активни връзките между хората. Дълг на българската държава е да осигури достатъчно условия и възможности не само за бесарабските българи, но и за всички наши сънародници извън границите на страната ни“, казва още в приветствието Стефан Янев.

Източник: БТА

Най-ново

Единична публикация

Избрани