Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Израел нанася удари по Дамаск, без да навлиза в пространството на Сирия

[post-views]
Израелската авиация нанесе удари срещу ивицата Газа, след като ракета бе изстреляна към територията на Израел

Израелската авиация нанася удари по покрайнините на Дамаск, без да навлиза във въздушното пространство на Сирия

Сирийски новинарски източници съобщават за нов удар на израелските военновъздушни сили. Според публикувани данни израелската авиация, без да навлиза във въздушното пространство на Сирийската арабска република, нанася ракетни удари по столичния регион.

В докладите се казва, че ПВО на Сирия отразява атаките на израелските военновъздушни сили. Така няколко ракети, изстреляни от израелски самолети, бяха прихванати в небето в околностите на Дамаск.

По данни на сирийските медии досега двама души са ранени в селските райони на няколко десетки километра от сирийската столица.

Министерството на отбраната на Израел традиционно не коментира подобна информация. Междувременно в близкоизточните медии се посочва, че израелски самолети нанасят удари по инфраструктурата на проиранските въоръжени формирования край Дамаск. Това е вторият израелски въздушен удар срещу Сирия през последната седмица.

Прави впечатление фактът, че новата атака се извършва през деня. Обикновено военновъздушните сили на ИД извършват бомбардировки над сирийски територии в тъмното.

По-рано „Военное обозрение“ съобщи за провеждането на военни учения „Син флаг-2021“ в Израел. По време на полетите и на маневрите са забелязани израелски изтребители F-16 с големи извънбордови резервоари за гориво . По това време в израелската преса се появи информация, че това е развитие на възможни полети на дълги разстояния за удар по ядрената инфраструктура на Ислямска република Иран. Командването на Израел също остави тези публикации без коментар, като посочи само, че ученията са проведени в сътрудничество с партньори от Европа. По-специално самолетите на германските военновъздушни сили, оперираха над пустинята Негев, а германските специалисти в същия регион осигуриха стабилни и сигурни комуникации.

Източник: pan.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани