Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.
С гол от дузпа Лил победи Реал Мадрид с 1:0 във втори кръг на Шампионска лига

ШАМПИОНСКА ЛИГА : ГРУПА 5

На „Алианц Арена“ в Мюнхен  Байерн (Мюнхен) победи Бенфика с 5:2, като в герой за тима отново се превърна нападателят Роберт Левандовски, който реализира хеттрик в своя мач номер 100 в Шампионската лига и вече 81 гола в турнира. Серж Гнабри и Лирой Сане отбелязаха другите две попадения за домакините. Байерн има 12 точки на върха в класирането на група Е и няма как да бъде изместен от едно от първите две места, а равенство с Динамо в Киев в следващия мач ще осигури на тима на Юлиан Нагелсман първото място.

Барселона пък се изкачи на второто място, след като победи с минималното 1:0 Динамо Киев като гост. Ценният успех дойде с попадение на Ансу Фати през второто полувреме. Той се разписа с воле, след като защитата на украинците не успя да изчисти центриране на Оскар Мингеса отдясно. И двата отбора пропуснаха по няколко положения в мача.

ШАМПИОНСКА ЛИГА : ГРУПА 6

Голове номер 138 и 139 на Кристиано Роналдо в Шампионската лига спасиха Манчестър Юнайтед от загуба при гостуването на Аталанта – 2:2. Домакините на два пъти повеждаха, но Роналдо заличаваше пасива на „червените дяволи“. Второто попадение на португалеца падна в добавеното време, когато „бергамаските“ вече мислеха, че са спечелили мача. Юнайтед не игра добре и беше на път за първи път в историята си да запише 4 поредни загуби при гостувания в Шампионската лига. Кристиано обаче не позволи това да се случи. Аталанта излезе напред още в 12-ата минута с точен изстрел на Йосип Иличич, но в края на полувремето Роналдо изравни след пас на Бруно Фернандеш. В 56-ата минута Дуван Сапата за втори път даде аванс на италианския тим, но секунди преди последния съдийски сигнал мощно воле на CR7 прати топката в мрежата и донесе ценна точка на „червените дяволи“.

В другия мач от групата Виляреал победи с 2:0 Юънг Бойс. Головете вкараха Етиен Капуе и Арнаут Данжума. Така испанският отбор е на второ място в групата със 7 точки. Йънг Бойс обаче доминираше в голяма част от мача и пропусна много положения.

ШАМПИОНСКА ЛИГА : ГРУПА 7

Френският първенец Лил изигра може би най-силния си мач от началото на сезона и обърна Севиля за 2:1 като гост за първата си победа в група “G” на Шампионската лига. Тя дойде чак в четвъртия кръг, но е достатъчна, за може тимът да излезе на второ място в класирането. Французите нямаха победа от месец насам, а тази вечер се оказаха губещи още в 15-ата минута след попадение на Лукас Окампос. Отделно испанците направиха няколко пропуска, а в първия половин час тимът на Лил не можеше да отговори с нищо. След това обаче “песовете” се разиграха и изравниха в 43-ата, когато Джонатан Дейвид вкара от дузпа, отсъдена за излишно нарушение на Томас Дилейни. Още преди паузата гостите пропуснаха да поведат, след като Жонатан Иконе не успя да реализира при ситуация едно на едно с вратаря. Французинът обаче бързо се реваншира с попадение в 51-вата минута, дошло след удар в гредата на Челик.

В другия сблъсък тук Волфсбург надви Ред Бул (Залцбург) с 2:1, като така всички отбори остават с шансове за продължаване напред, макар тези на испанците да са само теоретични. В следващия кръг на 23 ноември Севиля трябва задължително да спечели срещу Волфсбург вкъщи, а Лил ще посрещне съперника от Залцбург.

ШАМПИОНСКА ЛИГА : ГРУПА 8

Ювентус също се класира напред с пълен актив, след като се наложи с 4:2 над руския Зенит. Два гола за победата вкара аржентинският нападател Пауло Дибала. Той изведе отбора от Торино напред още в 11-ата минута, но Леонардо Бонучи си вкара автогол, за да изравни резултата. Дибала отново изведе Ювентус напред в 58-ата минута от дузпа, която изпълни два пъти. Попадения добавиха още Федерико Киеза и Алваро Мората за италианците, а Сардар Азмун вкара втори гол за Зенит в добавеното време.

В другия мач Челси надви Малмьо с 1:0 като гост и заема второто място в групата с 9 точки, шест повече от третия Зенит, докато Малмьо е на дъното без спечелена точка. Челси има нужда от една точка в последните си два мача, за да си осигури продължаване напред.

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани