Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Путин е обсъдил регионални конфликти с ръководителя на ЦРУ

[post-views]
Шефът на ЦРУ предупреди да не се подценяват амбициите на китайския президент спрямо Тайван

Руският президент Владимир Путин е обсъдил по телефона регионални конфликти с ръководителя на ЦРУ Уилям Бърнс, който посети миналата седмица Русия, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на Кремъл.

Визитата на Бърнс в Москва беше на 2 и 3 ноември и бе организирана по искане на президента на САЩ Джо Байдън. Бърнс често е наричан най-опитният дипломат на САЩ, отбелязва Франс прес.

Според американската телевизия Си Ен Ен Бърнс е бил пратен в Москва, за да предупреди Русия да не увеличава числеността на военните си сили по руско-украинската граница.

В рамките на тази визита между Путин и Бърнс се е състоял телефонен разговор, съобщи днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Двамата са говорили за двустранните отношения, за дипломатическата криза между двете страни и са обменили мнения по регионални конфликти, добави той, без да навлиза в повече подробности.

Визитата на Бърнс в Русия не беше предварително обявена от Вашингтон и стана в момент, в който двустранните отношения са белязани от много големи противоречия, включително по темата за украинския конфликт.

В началото на ноември Украйна опроверга твърденията за струпване на руски военни близо до руско-украинската граница, след като американски медии изразиха безпокойство от придвижването на руски военни в този регион.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани