Информационен център на Министерство на oтбраната

Жертви и ранени при пожар във въгледобивна мина в Сибир

41 пострадали миньори при пожар в руска мина

Тежък инцидент в Русия. Най-малко 11 души загинаха, а голям брой са в неизвестност при пожар в мина в Камеровкса област в Сибир. Причините за инцидента се изясняват, като основните усилия са насочени към издирването на оцелели.

Според официалните данни по време на инцидентът в мината е имало 285 души, като по-голямата част от тях са вече евакуирани.

До този момент е потвърдена смъртта на 11 миньори, като броят им може да се увеличи, защото 49 се водят в неизвестност.

56 души са пострадали при инцидентът, като повече от тях са се са вдишали токсичен дим, се казва още в официалната информация на властите. От руското министерство на извънредните ситуации съобщиха, че приоритет остава издирването на оцелели, като до този момент са претърсени над 20 км тунели. Причините за пожара в мината „Листвяжная“ се изясняват, но според предварителното разследване става въпрос за въглищен прах, който се самозапалил във вентилационната шахта, а там пушек се е разпространил бързо  в цялата мина. Това не е първият подобен инцидент в тази мина, след като през 2004 години след експлозия на метан, загинаха 13 души, припомнят международните агенции.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top