Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

С два гола на Пиерос Сотириу Лудогорец разгроми Арда с 4:1 и увеличи преднината си на върха в Първа лига

[post-views]
С два гола на Пиерос Сотириу Лудогорец разгроми Арда с 4:1 и увеличи преднината си на върха в Първа лига

Лудогорец разгроми Арда с 4:1, като можеше да вкара и още попадения, а две ситуации им бяха отменени с ВАР. Два гола за успеха вкара кипърският таран Пиерос Сотириу, който вече има 9 попадения от началото на сезона. С тази победа разградчани са първи в класирането пред ЦСКА-София и Черно море. Иключително резултатно първо полувреме предложиха двата отбора, като първото и третото попадение в мача бяха доста интересни от гледна точка познанията на професионални футболисти за позициониране.

В 8-ата минута Джордан Икоко откри резултата след подаване на Чибота. В 20-ата минута Чибота отново опита рефлекса на Караджов, който спаси. Пиерос Сотириу удвои преднината на шампионите в 29-ата минута, разписвайки се с глава след асистенция на Джордан Икоко. Гостите от Кърджали се върнаха в мача седем минути по-късно чрез Спас Делев. В 41-ата минута Пиерос Сотириу покачи на 3:1 след контраатака. В 55-ата минута домакините имаха претенции за дузпа, след като Чибота пусна топката в ръката на Давид Кики. Съдията Владимир Вълков прегледа ситуацията на ВАР и отсъди непряк свободен удар за Арда. Четири минути по-късно дойде ред и на Десподов да се разпише. До края на мача имаше още ситуации за шампионите, попадение им беше отменено с видео асистент рефера. 

В другата среща от кръга ЦСКА 1948 постигна минимален успех с 1:0 над Пирин (Благоевград). Единственото попадение в мача бе дело на Ивайло Чочев от дузпа. Станислав Манолев от гостите пропусна наказателен удар, с което пропусна да донесе важна точка за своя тим.

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани