Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нов кораб на ВМС на Иран потъна преди спускането му на вода, има загинал

[post-views]
Нов кораб на ВМС на Иран потъна преди спускането му на вода, има загинал

Недовършеният разузнавателен кораб Talayieh на ВМС Иран се преобърна в сухия док на пристанището Бандар Абас в Персийския залив. Корабът частично потъна под водата, тъй като докът се оказа сух само по клас. В резултат на катастрофата загина военнослужещ, пише Dambiev.

Светът научи за поредния провал на иранския флот – по данни на H.I. Sutton, това е петата сериозна извънредна ситуация с корабите му за три години. От сателитни снимки, които се появиха в мрежата, както и от снимки и видеоклипове от брега, следва, че корабът лежи на лявата си страна.

Talayieh, разузнавателен кораб, базиран на корвета от клас Moudge, е добре известно иранско дългосрочно строителство. През 2016 г. работата по кораба, който беше три четвърти готов, спря поради липса на компоненти, но през 2020 г. разузнавачът беше преместен в сух док за довършване. Сега, по-нататъшната му съдба изглежда несигурна.

От наличните изображения е трудно да се оцени степента на щетите. Въпреки това, дори обикновеният престой на недовършен кораб във водата за дълго време може да доведе до редица проблеми, които от своя страна ще отнемат много време и усилия за отстраняване – особено ако водата е навлязла във вътрешните отделения, пише The Drive.

Източник: pan.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани