Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Японски милиардер излетя за Международната космическа станция

[post-views]
Японски милиардер излетя за Международната космическа станция

Японски милиардер сбъдна детската си мечта да пътува в Космоса като един от двамата пътници на борда на руска ракета, която в сряда се изстреля към Международната космическа станция (МКС). Това предаде „Гардиън“.

Юсаку Маезава, основател на Zozo – успешен онлайн моден бизнес, и неговият асистент Йозо Хирано станаха първите космически туристи, които пътуват до МКС от повече от десетилетие.

„Мечтата се сбъдва“, написа милиардерът в Twitter в сряда сутринта, преди двамата с Хирано да се качат в триместния космически кораб „Союз“, пилотиран от руския космонавт Александър Мисуркин, преди изстрелването им от космодрума в Казахстан.

46-годишният Маезава използва социалните мрежи, за да документира 100-те дни, които е прекарал в подготовка за мисията. Той и Хирано ще прекарат 12 дни на борда на МКС, където ще изпълняват различни задачи и ще записват видеа за канала на богаташа в YouTube, който има повече от 750 000 абонати.

Но Маезава, известен колекционер на произведения на изкуството, чието нетно състояние възлиза на 1,9 млрд. долара, заяви, че амбициите му не свършват тук. Той се е записал за по-амбициозно пътуване около Луната с компанията SpaceX на Илън Мъск, планирано за 2023 г.

Източник: news.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани