Информационен център на Министерство на oтбраната

Прекратиха делото за изнасилване срещу Люк Бесон

Прекратиха делото за изнасилване срещу Люк Бесон

Съдия-следовател от Парижкия наказателен съд прекрати делото срещу известния режисьор Люк Бесон, който бе обвинен в изнасилване от актрисата Санд Ван Рой, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.

Това решение е взето след препоръките на прокуратурата в Париж. Режисьорът никога не е бил официално обвинен в престъпление, а се е явил по делото в качеството на свидетел.

По-рано бе съобщено, че още през февруари 2021 г. съдия-следователят е уведомил страните по делото за намерението си да прекрати по-нататъшните разследвания.

През май 2018 г. стана ясно, че 28-годишната актриса Санд Ван Рой е подала жалба в парижкото полицейско управление, в която обвинява Бесон в изнасилване.

Според нея инцидентът е станал по време на среща с режисьора в хотел “Бристол”, разположен близо до Елисейския дворец.

По думите на актрисата Бесон ѝ сипал наркотик в чая и когато тя изгубила съзнание, той я изнасилил. Въпреки това токсикологичният кръвен тест, взет от жената, е отрицателен.

През февруари 2019 г. прокуратурата в Париж прекрати делото. Няколко месеца по-късно обаче следователят от парижкия съд възобнови разследването поради нов иск, подаден от Ван Рой.

Източник: bnr.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top