Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Редица страни с нови правила в борбата с КОВИД-19

[post-views]
Редица страни с нови правила в борбата с КОВИД-19

Редица страни с промени в борбата с КОВИД-19. Предпразнично Австрия облекчава правилата за ваксинирани, а Дания затяга ограниченията за всичките си граждани. Промени и в съседна Гърция. Страната въвежда нови правила за валидността на сертификатите на преболедувалите от коронавируса.

След почти двуседмичният локдаун, Австрия облекчава мерките за вакинираните си граждани. От неделя имунизираните ще бъдат допускани в заведения, туристически и спортни обекти. Австрийци ще могат да посещават и културни събития. Барове и дискотеки обаче остават затворени. Строгите ограничения за неваксинираните остават до 23 декември, след което правителството ще реши дали да удължи локдауна или да го премахне напълно.

Връщане на ограниченията и в Дания. Новите рестрикции ще включат затваряне на основните училища от 15 декември. Ресторантите и баровете напълно затварят. Властите в страната насърчават гражданите си да работят от вкъщи и призовават да се избягват събирания. Съседна Гърция пък въвежда промени във валидността на сертификатите. Те ще са валидни само три месеца, вместо шест. След изтичане на срока се препоръчва имунизиране. При гражданите над 60 години се въвеждат и нови правила за ваксиниране. Сертификатът за имунизация при тази група ще е валиден до 7 месеца. Здравното министерство не спира с призивите за поставяне на трета доза срещу КОВИД-19.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани