Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Германия е издала заповеди за арест на 596 десни екстремисти

[post-views]
Руски гражданин е обвинен в използването на американски групи за прокарването на проруска пропаганда в САЩ

Германските власти са издали в последно време заповеди за арест на 596 десни екстремисти, съобщи министерството на вътрешните работи в Берлин в отговор на парламентарен въпрос, предаде ДПА.

В 140 от случаите заповедите са издадени за предполагаеми политически мотивирани престъпления. За девет от лицата е в сила повече от една заповед за арест.

Въпросът до вътрешното министерство бе зададен от парламентарната група на партия „Левите“. Данните в отговора на ведомството съм към дата 30 септември.

От различни полицейски бази данни наскоро стана ясно, че в Германия има 788 неизпълнени заповеди за арест на лица от десния спектър за предполагаеми политически мотивирани престъпления. Шест месеца по-рано броят им според полицейските бази данни е бил 602.

За дадено лице може да има издадена повече от една заповед за арест, като само част от разпорежданията се отнасят до политически мотивирани престъпления.

Данните включват 147 души, заподозрени в извършване на престъпление с насилие. Дванайсет от тях са заподозрени, че са извършили няколко насилствени деяния.

Срещу 24 от 147-те лица като основание за издаване на заповед за арест в полицейската база данни Инпол-Цет стои подозрение за политически мотивирано насилие.

Мартина Ренер от „Левите“ разкритикува увеличаването на неизпълнените заповеди за арест и определи това като важен показател за новото правителство на Германия. „За сериозността на борбата срещу десноекстремистките организации и срещу насилието на десните есктремисти може да се добие представа и от изпълнението на заповедите за арест, издадени срещу неонацисти“, заяви Ренер.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани