Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Британска банка по погрешка изплати 175 млн. долара на Коледа

[post-views]
Британска банка по погрешка изплати 175 млн. долара на Коледа

Тази година британската банка Santander UK явно е била обзета от коледния дух – на 25 декември тя изплатила по погрешка на клиентите си общо 130 млн. паунда (175 млн. долара), пише CNN.

Общата сума на плащането била разделена на 75 000 транзакции за около 2000 корпоративни и търговски клиенти, се казва в изявление на Santander, публикувано в четвъртък.

„Съжаляваме, че поради технически проблем някои плащания от наши корпоративни клиенти бяха неправилно дублирани в сметките на получателите. В резултат на грешката никой от нашите клиенти не е останал без пари и през следващите дни ще работим усилено с много банки в Обединеното кралство, за да възстановим дублираните трансакции“, посочва се в съобщението.

Santander обвини за случилото се проблем с планирането, който според банката е бил „бързо идентифициран и отстранен“.

Транзакциите са били както редовни, така и еднократни плащания, които може да са включвали преводи към доставчици или заплати.

Santander UK е дъщерно дружество, изцяло притежавано от световната банка Banco Santander със седалище в Испания. Според уебсайта на банката във Великобритания тя има 14 милиона активни клиенти и 616 клона.

Източник: news.bg   

Най-ново

Единична публикация

Избрани